Autogeen snijden

MWA b.v. in Vaassen is specialist in het autogeen snijden van verschillende staalsoorten. Wij leveren staalplaat en snijwerk aan constructiebedrijven, apparatenbouw, kraanbouw, trailerbouw en machinebouw. Met onze opgebouwde ervaring en ons gespecialiseerd personeel, bieden wij in praktisch iedere situatie een oplossing.

Autogene snijmachines

MWA b.v. heeft twee autogene snijmachines in de afmetingen 15000x3000. De snijmachines zijn uitgerust met 6 branders. Met deze machines kunnen we stalen producten autogeen snijden in de dikte van 5mm tot 320mm. Door de autogene snijtechniek kunnen wij ook laskanten (verjongingen) aanbrengen in dik plaatmateriaal met een grote dikte. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Vul het contactformulier op deze pagina in, of bel of e-mail ons.

Snijspecialist MWA b.v.

  • Jarenlange ervaring in laser-, plasma- en autogeen snijden.
  • One-stop-shopping: wij kunnen ook staal zetten en walsen.
  • DNVGL- en Lloyds-gecertificeerd: wij mogen overstempelen.
Autogeen snijden

Techniek autogeen snijden

De autogene snijtechniek is er een waar MWA b.v. de nodige ervaring in heeft. Het uitgangspunt van het autogeen snijden is de verbranding van het ijzer uit het staal met zuurstof. Om te kunnen verbranden moet het materiaal eerst tot ontstekingstemperatuur gebracht worden: ongeveer 1150 ÂșC. Dat gebeurt door de voorwarmvlam met een mengsel van brandbaar gas en zuurstof. Daarna schakelen we de centrale zuurstofstraal bij en begint de verbrandingsreactie. Hierbij ontstaan verbrandingsslakken. Deze worden door de zuurstofstraal meteen weer uit de snijvoeg gedreven.

Onderstaande afbeelding geeft het principe van deze techniek goed weer:

Autogeen snijden

U wilt meer weten over de mogelijkheden van autogeen snijden? U wilt een offerte ontvangen voor een opdracht? Neem dan vrijblijvend contact op met ons bedrijf en ontdek de mogelijkheden die wij u kunnen bieden, of klik op onderstaande offerte-button en vraag geheel vrijblijvend een prijs bij ons op.

MWA B.V.

Talhoutweg 19, Vaassen
Postbus 194
8160 AD Epe

Telefoon: 0578-572378
Fax: 0578-571524
Email: info@mwabv.nl

Contact

Upload uw bestand hier: